Cu Ce JOB Faci Cei Mai Multi BANI? |Work And Travel USA| Despre Joburi (Ep.3)

0
98

Link Episodul 1:
Link Episodul 2:
In acest episod aflati detalii despre joburile pe care le puteti avea acolo, cati bani faceti, nivelul de engleza si ce faceti la fiecare job. In plus, aflati si care este jobul cu care faceti cei mai multi bani! Enjoy!
—————————————————————-
Follow me:
• Instagram –
• Facebook –
#KeQue #WorkAndTravel #USA
—————————————————————-
Despre joburile din WOT:
Restaurant:
1. Server (Chelner/Ospatar): este cel care interactioneaza cel mai mult cu clientii. Ia comenzile si aduce mancarea la masa si se asigura ca clientii au tot ce le trebuie. Trebuie sa inveti meniul pe de rost. Nivelul de engleza teoretic e avansat. Cea mai mare parte din bacsis le revine serverilor. ( salariul lor pe ora este mic, undeva la 3-4$)
2. Busser (Debarasator): este cel care aduna vasele dupa ce oaspetii pleaca de la masa. El nu prea interactioneaza cu clientii si sunt un fel de ajutor de ospatar. Nivelul de engleza este unul mediu. Ei primesc tips, dar ceva mai mic fata de ospatari. (salariul lor pe ora este undeva mai mare 4-5$ si 10% din bacsisul fiecarui server sau procent din vanzari.
3. Food Runner (Ajutor de ospatar): ajuta ospatarul cu mancarea, cand are nevoie. In rest umple sosurile de la mese, daca e un bufet, el e cel care pune mancarea pe masa, daca ceva se termina. Umple aparatele cu apa/suc etc. Nivelul de engleza este minim-mediu.
4. Hostess: Persoana care ii intampina pe clienti si ii duce la mesele lor. Interactioneaza foarte mult cu clientii. Nivelul de engleza este avansat.
5. Dishwasher (Spalator de vase): nu interactioneaza deloc cu clientii. De regula are o masina de spalat vase in care el trebuie sa bage vasele murdare, unele trebuiesc curatate cu jetul de apa in caz ca raman murdare si dupa ce ies din masina de spalat vase. Nivelul de engleza este minim si ei nu fac tips deloc.
6. Prep-cook (Ajutor de bucatar): nu interactioneaza deloc cu clientii. De regula curata legume, face salate ( dupa retete date) uneori s-ar putea sa si gateasca anumite feluri de mancare (cartofi prajiti), creveti etc. Nivelul de engleza este minim-mediu.
Fiecare restaurant are reguli diferite, dar in majoritatea locurilor cam asta este regula generala.

Hotel:
1. Valet parking (Cel care parcheaza masinile): parcheaza masinile de regula la hotelurile de lux. Interactioneaza foarte mult cu clientii, iar nivelul de engleza este avansat.
2. Bellboy/room serivce: Cel care te ajuta sa iti duci bagajele in camera. Nivelul de engleza este unul mediu.
3. Housekeeping (Camerista): face curatenie in camera, da cu aspiratorul,schimba asternururile etc. Nivelul de engleza este minim-mediu. Interactioneaza destul de rar cu clientii.
4. Houseman: Umple camerele cu lenjerie de pat, perne etc pentru cameriste. Face mici reparatii prin hotel. Nivelul de engleza este minim-mediu, interactioneaza destul de rar cu clientii.
5. Front desk ( receptionista) : este cea care intampina clientii hotelului, raspunde la telefoane, se ocupa de programari etc. Interactioneaza foarte des cu clientii. Nivelul de engleza este avansat.
6. Laundry attendent: este cel care lucreaza la spalatoria hotelului. Baga lcururile in masina de spalat, apoi in masina de uscat, iar mai apoi le impacheteaza. Nu interactioneaza deloc cu clientii. Nivelul de engleza este minim.
7. Lifeguard (salvamar): de regula fiecare piscina are neoie de cel putin un salvamar. El se asigura ca exista destule prosoape, aranjeaza sezlongurile si are grija ca nimeni sa nu se inece. Interactioneaza destul de des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu-avansat.

Parc de distractii:
1. Cashier ( casier): este cel care primeste banii si vinde biletele la parcurile de distractii. Interactioneaza des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu-avansat.
2. Customer complaints: este cel care rezolva problemele clientilor, inapoiaza banii, lucrurile de la lost&found, vinde chestiile din micul magazin al parcului de distractii, el ofera discount-urile clientilor etc. Interactioneaza des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu-avansat.
3. Ride operator: cel care actioneaza aparatele din parcul de distractii, masinute, trenulete etc. Interactioneaza des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu.

Diferite magazine/cascarabete:
1. Cashier ( casier): este cel care primeste banii si vinde ceea ce vinde magazinul respectiv (tricouri, inghetata etc). Interactioneaza des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu-avansat.
2. Sales clerk: este cel care ofera detalii clientilor despre produsele din magazin, uneori este si casier. Interactioneaza des cu clientii. Nivelul de engleza este mediu-avansat.

source

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here